Bryllupslokation i Østjylland – Sådan vælger du

Bryllupslokation i Østjylland eller Midtjylland

Jylland byder på mange spændende bryllupslokationer, men når I skal vælge det perfekte sted, har vi en række anbefalinger og råd, som klæder jer godt på i søgningen efter det perfekte sted til brylluppet.

Inden du læser artiklen, vil vi gerne slå et slag for vores egen bryllupslokation i det Østjyske: Rosenholm Slot. Er du nysgerrig på et rigtigt  slotsbryllup kan du med fordel læse mere her

Hvad er dit budget til brylluppet?

Budgettet er noget af det sværeste at lægge sig fast på, for hvem vil ikke have en mindeværdig dag? Det er dyrt at leje de fleste bryllupslokaler og i mange tilfælde regner man lejen som kuvertpris, dvs. inkl. mad. Antallet af gæster er derfor omdrejningspunktet for den samlede pris.

Her er nogle tommelfingerregler for, hvad I kan få for pengene:

Bryllupslokation med mad til under 20.000,-

Budgettet til en billig bryllupslokation rækker til en gør-det-selv bryllupsfest i haven med leje af festtelt eller pavillon for 20-40 gæster. Er det langt ude på landet, kan I også være heldige at finde selskabslokaler i det lokale forsamlingshus eller måske lokaler på et lokalt spisested. I står typisk selv for maden.

Bryllupslokation til mellem kr. 20.000-50.000,-

Her ligger vi et spænd, som de fleste ender med at betale. Et mindre bryllup med 40 gæster til en kuvertpris på 800,- koster 32.000,- men så er maden også dækket ind. Til denne pris kan I holde brylluppet på en kro, spisested eller pæne selskabslokaler med catering eller buffet.

I Jylland er det størstedelen af bryllupslokationer som ligger i dette prisniveau. Husk at det er muligt at forhandle prisen afhængigt af hvor populært stedet er.  Her vil omgivelser som skov, vand, udsigt og tilgængelighed med transportmiddel ofte være afgørende for prisen, ligesom sæsonen kan have betydning. En del steder kan også være udfordret på antallet af mulige gæster.

Bryllupslokation over 50.000,-

Det kan lyde af mange penge, men på dette niveau står alle døre åbne for en storslået og mindeværdig oplevelse.

Her får I mulighed for at vælge en bryllupslokation med en unik placering, stemning eller spændende baggrund. I denne priskategori ligger bryllupslokationer som herregårde, slotte og andre historiske bygninger.

I Midtjylland og Østjylland findes der mange historiske og unikke lokationer, men fælles for de fleste er, at de ligger på landet i naturskønne omgivelser. Der er også muligheder i de lidt større byer i Jylland, hvor man kan finde selskabslokaler af god kvalitet.

Formel eller uformel bryllupslokation

Hvad forventer I af selve oplevelsen af bryllupsfesten? Nogle foretrækker en afslappet og uformel atmosfære, mens andre drømmer om et stort anlagt, formelt og måske endda pompøst drømmebryllup.

De fleste bryllupslokationer i Jylland er nok til den uformelle side. Det drejer sig om forsamlingshuse, spisesteder, lader og andre selskabslokaler som primært tilbyder plads og faciliteter, frem for atmosfære og historie. Mange uformelle bryllupslokationer i Jylland ligger naturskønt og romantisk.

Ønsker I mere formelle rammer, er der spændende muligheder: Slotte, herregårde, godser eller andre historiske bygninger, som emmer af historie, elegance og kvalitet; et levn fra en tid, hvor romantikken og skønheden ikke kunne blive storslået nok.

Hvilke faciliteter skal bryllupslokationen tilbyde?

Overnatning: Mange har overnatning for gæsterne på listen over ønsker. Selv om det er en luksus, betyder ønsket dog, at man risikerer at skulle fravælge en ellers fantastisk bryllupslokation. I Østjylland og tæt på Aarhus er der rig mulighed for at finde overnatning på nærliggende hoteller, bed & breakfast eller kroer, og samtidig er prisniveauet i Jylland overkommeligt. Jo længere væk fra byen, desto mere oplagt kan det være at tænke overnatning ind i planen.

Mad og køkken: Ønsker I selv at stå for maden, skal I være særligt opmærksomme på, om der er faciliteter til opvarmning og opbevaring af mad- og drikkevarer. Uanset om maden leveres via catering eller privat, passer timingen sjældent med serveringen. Forsamlingshuse og kroer har typisk de nødvendige faciliteter. Alternativet er at finde en lokalitet hvor maden er inklusiv i prisen. Det er ganske vist dyrere, men sparer en helt utrolig mængde besvær, ligesom kvalitet og oplevelse er langt over, hvad et privat køkken kan præstere.

Gastronomi: Mange bryllupslokationer tilbyder mad til gæsterne, men husk at I køber det hele som en pakke. Den gastronomiske kvalitet kan derfor variere meget. Som tommelfingerregel får I, hvad I betaler for, men vær opmærksom på at specielle ønsker til stil eller køkkentype kan udfordre lokationens kok. Spørg ind til mulighederne.

Transport og parkering: Vælger du en bryllupslokation på landet, er det svært at komme uden om privat transport. Tænk derfor parkering ind, hvis du inviterer mange gæster. Drømmer du om en helt bestemt bryllupslokation hvor overnatning er udelukket, er det en stor fordel med offentlig transport i nærheden. Jo tættere på Århus eller en af de andre byer i Midtjylland, des bedre er mulighederne.

Hjælp og assistance: Mange bryllupslokationer tilbyder assistance i form af en arrangør eller ansvarlig, som kan bidrage med tips, rådgivning og praktisk hjælp med bryllupsarrangementet. Når du vælger bryllupslokation, bør du også undersøge og forventningsafstemme, hvilken rådgivning og hjælp arrangøren kan tilbyde. Det kan undgå træls oplevelser og stress under bryllupsfesten at vide, at alt er i erfarne hænder.

Tæt på kirke eller rådhus: Hvis I ønsker at blive viet tæt på bryllupslokationen, er der gode chancer for, at I kan finde en kirke i nærheden. I Midtjylland og Østjylland er der flotte og charmerende kirker i snart sagt hver eneste landsby, mens rådhuse som tilbyder vielse kan være lidt sværere at opdrive. Den perfekte bryllupslokation tilbyder et sted til vielsen inden for max. et par kilometers afstand, særligt hvis turen i sig selv kan gøres til en del af oplevelsen. Vær OBS på at en længere afstand kan udfordre gæsterne på logistikken.

Hvor kan man holde bryllupsreception?

I princippet kan man holde receptionen et helt andet sted end bryllupsfesten. Men hvis bryllupslokationen tilbyder det, giver det perfekt mening både praktisk og økonomisk at afholde receptionen på lokationens område. Det er f.eks. én af de fordele, vi kan tilbyde med et slotsbryllup på Rosenholm Slot.

Bedste bryllupslokation til slotsbryllup

Vi er selvfølgelig stolte af at have den – efter vores mening – smukkeste bryllupslokation i Østjylland, tæt på Aarhus. Ønsker I at undersøge mulighederne for et storslået og eventyrligt bryllup, så kontakt os gerne for en rundvisning.