Arrangementer på Rosenholm Slot

Slotskalender 2017

Livsstilsmesse på Rosenholm Slot

26 – 28. maj

Oplev en storslået livsstilsmesse når CHPevent i samarbejde med Rosenholm Slot åbner dørene op i Kristi himmelfartsdagene. Her vil være alt hvad hjertet begærer, lige fra ting til hus og have til mode og gastronomi – mere end 115 udstillere er klar til at tage jer med ind i deres forunderlige verden. Læs mere om livsstilsmessen her.

livsstil3 livsstil

 

Indvielse af nyt galleri

Lørdag 10. juni kl. 13

Det er en skat af stor kunsthistorisk værdi, som Arild Rosenkrantz Samlingens Støtteforening de kommende år vil kunne præsentere for publikum. Samlingen omfatter tidlige elevarbejder fra Arilds studieår i Rom og Paris, illustrative arbejder til div. bogværker, forarbejder til et stort antal kirkeruder i England og ikke mindst, et stort antal værker, hvis udtryk er stærkt præget af hans bekendtskab med Rudolf Steiner og dennes udlægning af Goethes farvelære.

Vi præsenterer godt 80 udvalgte værker i Arilds gamle atelier og tilstødende værelser på 2. stokværk i slottets østfløj. Vi glæder os til at kunne byde publikum velkommen til fernisering af udstillingen “Arild Rosenkrantz Treasures”.

Herefter vil der være mulighed for at bestille grupperundvisning i samlingen resten af sommeren indtil den 1. oktober. Samlingen indgår ikke i slottets normale rundvisninger.

Efterfølgende generalforsamling kl. 15, hvor man kan erhverve et medlemsskab af Arild Rosenkrantz Samlingens Støtteforening.

Gudstjeneste i kapellet

Torsdag 15. juni kl. 19

Gudstjenesten i kapellet er blevet en fast indledning til sommermånederne.

Der har gennem  århundrederne været tætte bånd mellem Rosenholm Slot og Hornslet Kirke, og dette bånd markeres også i år med aftengudstjeneste i kapellet.

Se mere på hornsletkirke.dk

Rundvisninger

I perioden 15. juni – 15. august

Entre – se priser her.

Alle dage kl. 11-16 i juni og august starter rundvisning hver HELE time. I Juli måned starter rundvisning hver HALVE time.

Sidste rundvisning starter kl.16.

I sale og gemakker er der i år en særudstilling af klenodier og skatte fra lofterne og de private gemmer på slottet under overskriften ” TIL fest på slottet”.

Kammermusikfestival i Djurs og Mols

Onsdag 26. juli kl. 19.30

Riddersalen danner ramme for åbningen af årets kammermusikfestival i Djurs og Mols.

Den danske stjernetenor Peter Lodahl og tyske Daniel Heide på klaverfremfører Schumanns “Dichterliebe” og Heise-sange m.m.

Se mere og køb billetter på klassiske-koncerter.dk

Sensommersang på slottet

Søndag 13. august kl. 14

Kom og syng sommeren lidt længere sammen med os på slottet – fællessang og lidt til ørerne.

Mørketidsfortællinger

Søndag 29. oktober kl. 20

En enkelt aften når vintertiden kommer, hvor dagene bliver kortere og natskyggerne længere, åbnes de ellers efterårslukkede gemakker på Rosenholm Slot for en særlig mørketidsoplevelse. Slottets forvalteren viser rundt på slottet som kun vil være oplyst af levende lys.

Julemarked

Weekenderne 11.-12. og 18.-19. november

Entre – program flg. senere.

Julemarkedet byder på underholdning, mad og drikke og over 70 udstillere, som alle er klar til at vise jer deres flotte produkter der spænder lige fra julepynt, til julegaveideer og meget meget mere.

Når man ankommer til julemarkedet vil man først kunne nyde den flotte slotsalle, der er pyntet op til julen med store juletræer. Når man nærmer sig det smukke slot og slotsområdet, vil man kunne dufte alle julens godter, og rigtig komme i julestemning.

Her vil man kunne gå på opdagelse blandet udstillerne der er fordelt rundt på de smukke områder, lige fra slotsparken, de storslåede slotssale, de rustikke rum i slotskælderen, til hestestalden der stadig viser hvordan hestene levede engang.

Julemarkedet har noget til alle; mangler man ideer til julegaverne, kan udstillere mere end blot inspirere en, da der er alt lige fra smykker, brugskunst, lækre vine, chokolade, lys, kunst, tøj m.m. Skulle tørsten eller sulten melde sig imens man går rundt og nyder julemarkedet, vil der også være rig muligheden for at få stillet trangen. Da der vil være julemad, specialiteter, varme og kolde retter og drikkelse.